На платоу код Куле Небојша, од 30. августа до 2. септембра биће одржан 12. Fish Fest Београд.
Посетиоци овог гастрономског фестивала, као и претходних година, уживаће у рибљој чорби, бројним специјалитетима од рибе и атрактивном музичком програму.
Фестивал окупља најбоље куваре из Србије и региона (БиХ, Хрватске, Црне Горе, Словеније и Македоније), који ће осим рибље чорбе, спремати и бројне друге специјалитете.
Своје знање представиће мајстори Асоцијације шефова кувара Србије и Кулинарске федерације Србије, као и гостујући кувари у делу „куварски шоу“. Савез кувара европских и медитеранских регија из Сплита заједно са гостима из Црне Горе и нашим куварима припремаће „дагње на бузари“ за 3.000 особа у специјалном казану од 1.000 литара.
Фестивал укључује и такмичење младих кувара, као и предавања професора Високе хотелијерске школе из Београда. Гастрономско финале манифестације је у недељу, од 16.00, када ће се одржати такмичење кувара професионалаца.